Sunday, November 29, 2009

cetek..(shallow ke shello??)

SALAM....

TO:
Amirah Hanun bte Razali..
(ekh?)

SELAMAT HARI LAHIR KE-18...

-KO DA TUA DA..
-APE2 POWN,AKU LAGI TUA DRI KO..

SALAM...

hadiah,xde...xtermasuk budget 2009...
insyaAllah utk tahun yg strusnye,xkan ade...
hahahaha...

Saturday, November 28, 2009

A to Z...

salam..
ade ape dengan A sampai Z??
aku pown xtau sebenanye...
har3,,

cerita 1..
nie ade org cerita la..
nak kata..manusia nie masuk ke dalam syurga hanya dengan keredhaan Allah..
bagai mana tu??

aku xtau la kesahihan cerita nie..
kalo rekaan pown,amek iktibar dri isinya la..
ade seorang hamba Allah ni,kerja die hanya beribadat sahaja..
siang mlm,pagi petang penuh ngan ibadat,,,
lidahnya xpernah kering dari mengingati zikir..
ajal sentiasa memburu manusia..
setiap yg hidup pasti akan mati..
org tu pown mati..(apsal cam xbest lak aku crite nie)

org tu pada mulanye dimasukkan ke dalam syurga..
msuklah ke dalam syurga dengan rahmat Allah(aku xigt..rahmat ke redha)..
org tu pown pelik..knape lak nak msk syurga kne rahmat Allah..
padahal die da beribadat da..
24/7 die manfaatkan diri die hanya tok beribadat ngan Allah..
die kate nak dihisab gak amalan die tu..
byk nie amalan die bawak..
pasti pown timbang..
timbang3..bandingkan amalan die..
layak ke die nak msuk??kalo timbangan mate kasar,mst la layak..
da seumur hidup beribadat je..
ok..selesai timbang,...
yg dpt masuk ke dlm syurga,hanye sblah mate die saje..

as a conclusion..
watever we do,get the bless from Allah first..
other will come after dat..
so..

sorry kalo ade salah silap..
as ussual,..
salam..
:)

Salam sejahtera kepade semua

Salam hormat kepada kalian...
saya, Syed Mohamed bin Syed Abdullah,
sbnarnye
nak pos satu mende yg bes.. tapi...

Thursday, November 26, 2009

=)

selamat hari raye budak2 kecik...
mahupon yg da tuo...
=p

261109

salam..
aku pown boleyh gak menge-post dri UIA nie..
huhu..
ye theshe..
same2..
xsengaja..
aku nak kol kejap je..amek ko...
hahaha..
xpe ah..lupe kan je..

>>nadia anak naser:
aduh3...
ye la..jalan laju uw mmg la baek...
ko jln ngan emosi le ex-PKT aku oi...
ngan semngat waja n kesukanan...
tau ah laju..
agak2 ko pakai enjin ape?
laju sungguh..~

korg nie..
xbaek lupe..
HAPPY BIRTHDAY MUSANG!..
^^,...
aduh..

jgn kate korg lupe yerk..~

n....

n..

xde pape ah..
slamat raye aji..
berhati2..
lembu melintas di hadapan..

-balik mlm nie..-
haih..
salam..

Wednesday, November 25, 2009

oh telupe........

kepade hydar...terime kaseh laa kol aku arituuuuuu hahaha......ne de aku da lupe kwan2 aku.......bz jek........=P...sory 15 minit ckp baru aku tw sape ko haha
to jija medeq flici nina mira syed ley a nadia n sape 2 yg wish aku...tenkiu...

we are all in holiday mood...no mo re s t u d y...






=D.....asalamualaikum semue org........
nadia mcm ckp kat aku jew........yela aku update.........
here we come....ib.....survivor..wee~~

muke2 bahagie...........ngeh2........


mira kat kelas...ngea~~(sory,jgn serang aku =P)







uhuk...nie lagi 1.......kalkulator berhantuuuuuu!!
walaupon gemok n comel (gdc)....500 beb......kalah enset aku.....
.......boley maen game.......adew periodic table.....boleh lukis graph sume shape ade kowt...seronok giler.....ade wifi.........bukak fb skali....ngea~~
owh...(lisa kamal is my new classmate=)








yep.......'WORLD SKEWL'.......
mmg mcm school laa........
...ade pak guard.....
....ade mak guard........
......ade kad outing........before 7 mlm kene balik...nanti kene dende basoh lantai!!haha..seyes!!
...kelas kol 8 sampai 2 ptg........
......prep petang to be.......sangat bahagieeee!!......
ade dewan makan...tapi name die up seket...dewan selere....ngea~~
....ade 6 subjek.......including
..............BAHASA MELAYU.........=)
.........pw aka SEJARAH...................=DDDngek!!
...n TOK...dont ask anything about it...kelas komunikasi??kowt....ntah le...












..........stompel da jadik ketue kelas aku..........=D........
kepade peminat2 si syed nieh(ceyt...aku x panggil die stompel da) especially NADIAAAAAAA
tgk lee gamba die puas2 ek...haha...wuekkk!!

Tuesday, November 24, 2009

JALAN LAJU???

kali ni nk kongsi sket pe ak dpat mse klas Islamic stdy.....

1stly, pasal jlan laju....
korg kn sbok ktok ak jlan lju...
"npe nadia ni jlan laju???xbleh ke jlan pelan2"...
ak tau, mst rmai yg pk cmtu....
tp korg tau x, jlan laju pon 1sunnah Rasulullah s.a.w....
tp ustaz ak ckap, nabi x r jlan menonong je...
nabi jlan laju n ngadap depan, xpndg bwah....
lg 1, nabi akn tggalkn sume kje yg die bwat klo dgo azan....
smpaikn ade shabat ckap "ble dgo je azan, Rasulullah akn tros pergi seolah2 xpnah knal kami"....
so, skang ni ade 2 sunnah nabi yg simple n ak rse snang je nk praktikkan....
tpulang r pd korg sme ade nk bwat o x....

Go to fullsize image

2ndly, ak nk cte psal dakyah yahudi nk swoh umat islam tggalkn sunnah nabi....
ustaz ak cte, sbenarnye org yahudi ni sntiasa cri jlan nk jtohkn umat islam....
slah 1 cre ngan elakkan umat Islam dpd ikot sunnah nabi....
ye r, sunnah nabi ni mrangkumi sume aspek khdupan tmasuk r tdo n msok jamban....
so, dorg pon pk r cmne nk biar org islam mkan xikot sunnah...
ye r, klo ikot sunnah, sblom mkan, bce bismillah, amek mkanan yg dkat dlu jgn glojoh n plg pntg pkai tgn knan...
so, dorg pon cpta r mkanan yg dpggil BURGER....

View Image

korg pnah x tprk cmne besenye org mkn burger???/
besenye org akn gne tgn knan n tgn kri pastu msokkan burger yg tggi cm KLCC tu tros dlam mlot...
tu dh kre glojoh r tu...
so, plan dorg dh bjya....
kt JAD ni ade r org tnye ak npe mkn burger pkai sudu, siap ktok2 lg....
ak diam je r, mlas nk lyan...
alsan sbenar:xnk ktorkn tgn n tkot sos mleleh kt tdung...
tp xsgka, scra xlgsung, ak bjya elak dakyah yahudi...
alhamdulillah....
so, rnung2knlah n slamat bramal....

lastly, ak nk ckap yg ak bngang btol arini....
to spe2 yg stil igt kes ak jtoh kt dwan mse nk jmpe ckgu diana(klo xtau, tnye musang), cte ni lbey krg je ngan vrsi yg tu...
bezanye kali ni crime scenenye kt klas Z(jad10) sblom kuiz math....
huhuu...
malu gle.....
ade ke ak bleh jtoh mse nk naek tgga ngan bunyi yg sgt kuat(mmg capup 1 klas r)...
seb bek r jtoh kt tgga pleng bwah....
klo tgga plg ats, ak rse dh jd drama hindustan plak, men golek2....
hak3...then, pastu, pe lg....blushing abes r....
ak rse klo ade purdah mse uw, mmg smpai blek r ak pkai purdah....
malu pnye psal....
so, ni r brite plg hangit utk bdk2 klas z dpd pg td n xtau r smpai ble...
so, pgjrannye kt sni, klo nk bjlan tu(xkre r laju o plhan), watch ur step...bknnye sbok tgok bnde len....
k, tu je nk cte....
sje je nk kongsi ilmu n pgalaman....
hope pe yg baek jdkn tladan n yg brok jdkn smpadan....



Saturday, November 21, 2009

わく2日本語デー。。。


walawey, ak lg yg capup....
so, pas bce ak nye pos ni, kpd sume wrga azam speselly yg nga cti ni, anda sgt dialau2kn utk mgupdate blog ini....
psanan khdmat msyrkat dpd mantan PKT AZAMELON 2008...
hak3, ayt xnk poyo....

k2, ckop2 mrepek...
ni ak nk cte psal 1event kt JAD yg dpggil waku2 nihongo day(klo trasnslate mkne btol2 hari bhsa jpon yg excited, tp org mlyu pggil hri bhsa jpon je, ala lbeh krg cm english week kt samura je tp ni bwat shari je)...
event ni bru je setel mggu lpas(sabtu, 14 nov 2009)....
so, ak sbg AJK mrangkap pserta, tkg sorak, tkg mkan, tkg kmas dwan, tkg sapu smpah, n mcm2 lg r dgn spnuh usha n tnga cbe r mgexcitedkn dri sndri n org2 len....
hak2....
junbi(preparation) mmg tough gle r lg2 bdk2 kazari(hiasan)....
mmg 3mggu sblum uw kne korban mse tdo r nk setelkan bnga sakura, take(buluh) n len2 hiasan tok dewan....mmg sure pnat, xtipu...

so, ni r antra mke2 kazari no kakariin(ajk bhgn hiasan) yg sgt bsemangat mgemas dwan ptg sblom event(mgrib bru blek hostel uw)....

ajk2 bhgn pntu msok
pintu msok(ni lom siap sbenarnye)
mke ak xcited ke????
dorg ni bnyak maen dpd keje
nadia mmg cumey(mreka kte)

ni plak antra gmbo2 mse event nga blgsung....

aka chi-mu(umah merah)
tu sensei plg mntap kt umah merah
ak gram gle ngan bdk ni,cz mggugat kcumelan ku(hak3)
ex-samura as jad lecturer(ayh mithali)
champion of da day(umah ijau)
ak lpe r nme watak ni
ksengalan stdnt2 jad

last skali, gmbo ajk2 yg gle2 mse sesi mgemas dewan

sume nk bgmbo ngan ak
ak ngan naruto
kakariin(ajk) wif TA san tachi
prtarungan hebat bakal brmula
okasan, TA san plg cumey..hak3...

its all about waku2 nihongo day, even pnat gle smpai urat pon rse nk tputus, tp ak enjoy n hepi gle r ble tgok org len hepi....
ye r, kdg2 kte akn rse hepi ble tgok org len hepi, n sdih ble tgok org len sdey, tp ade gak mkhluk yg ade pHd(prsaan hasad dgki)yg akn gmbira tgok org sdey n sbaliknya....

korg rse pe klainan pos ak kali ni??
hak3, kali ni ak bnyak ltak gmbo n xbnyak bebel...
so, klo nk tgok gmbo2 len, tgok r kt mspace ak...
k, c ya korg, igt r ak dlam doamu...(ayt sparuh jiwang)...

Tuesday, November 3, 2009

lawatan ke KMS,huhu

Hai sume..

ari tue ak teman kwn ak g KMS sebab dier nak jmpe kwn..so ak amk r kesmptn

jmpe kwn2 kt kat sane...yg ak smpt jmpe, nina, mira n tshe jerk..flichi n fab blk

rumah..stompel pun ak xjmpe..sory r stompel, ak bknnye xnak ckp hai kat ko tp

ak x trsrmpk dgn ko ari tue..ntah2 ko pun da xknal ak..mcm mira r..ak ckp la ak

arash den dia tanye blk arash mane,sedeyh2..

nina, mira, tshe,hepi jmpe korg ari tu..pasni korg plak kena dtg kat tmpt ak, inti

nilai..bknnye jauh pun...

stu ag, ak da abes exam, skang nie da cuti..bln satu bru nek blk,best,cuti lame...

huh, ckp pasal exm..gud luck r tuk sesape yg tgh or akn amk exam..

Monday, November 2, 2009

currnt life~

k...pew nak tulis nih
skng 12.03.....n 2morrw klas kul 9( owy yeah..)..
...just droppng by nak ckp RINDU gylew kat korng ( yg pumpuan r lebey ckit)..hahhaa
urm....
sesapew yg rase trikh pekse die nak dkat, gwd luck 4 ur exam!!
n, bdwy, owg nyew exam nxt week....wsh me luckk to !!! ( espcially PHYSICSSSSSS )

k la, GTG...
nite korunk....

L.O.L
salam~

Sunday, October 25, 2009

hak dan batil...

salam..
kawan2 ku..
jgn campo kan hak dan batil...
igt tu..
tenga hot nie..
hahaha..


Friday, October 23, 2009

Salam..


haha.. apapepon.. kawan sebenarnya nak mengucapakn slamat ari raye.. tapi,, apakan daya,, tlupe lak.. raye dah pergi meninggalkan kite...


terima kaseh kpade c-kay.. selamat hari lahir belated ye.. haha..

sori..

aku da x igt sangat birthday..

x kire la sape punyer.. even birthday aq sendiri..

malam 2 oktober ari 2, aku mmg rase x sihat..

sakit..

lemah..

lesu..

pilu..

hampa..

kecewa..

terluka...

dan sebagainye..

perasaan saye ketika itu(picture 1.)
mase nak tidor 2, aku pun kunci la jam kat henset..

tgk2

tarikh tulis 2 ari bulan 10..

serta merta.. aq rase berdebar-debar..

cam ade ssuatu..

tapi ape ye agaknye??

haha

rupe2 nye, aq tringat.. haha

birthday aq esok..

melalak la aku.. ape lagi..

aq mula2 rase hepi...

tibe2 takot.. pas2 sedih

haha

takot.. aq da x lame.. tapi, bile bangun esok pagi. aq rase macam... hahaa.. sronok.. tapi sedih x ilang agi..
ahaaha..
ntah la.x taw knape aku jadi camni kebelakangan ini..
haha..
apapehal pon..
time kaseh semua.. semoga bjaye di dunia n akhirat..
-salam-

Wednesday, October 21, 2009

sekadar renungan...(2)

amek iktibar..~

takot~/...

Cuba kira... 1Ramadan pada tahun 2012 jatuh pada 20 july hari jumaat,jadi 3 august 2012 bersamaan 15 ramadan jatuh juga hari jumaat.Sama dengan hadis nabi pasai huru hara besar yang akan jadi pada tengah malam pertengahan bulan ramadan iaitu hari jumaat 15 ramadan dekat bumi ni yang akan mengejutkan semua orang yang sedang tidur, pasai satu suara yang amat dahsyat akan kita dengar dekat langit,bukan kiamat tapi huru hara tersebut akan melenyapkan umat manusia di atas muka bumi ini sebanyak 2/3,yang tinggal cuma 1/3 shj.(yang NASA Amerika dok bagitau pada 21-12-2012 planet X akan lintas mai kat bumi ni)Adakah kita semua ni tergolong dalam 1/3 tu.......ALLAH sahaja maha mengetahui.. ......... .. cuba kita tengok hadis nabi kat bawah ni dan kenyataan pasal calender islam 2012 dan klik kat home page bawah ni untuk maklumat lanjut...



Nu ' aim bin Hammad meriwayatkan dengan sanadnya bahwa Rasulullah saw. bersabda:
Bila telah muncul suara di bulan Ramadhan, maka akan terjadi huru-hara di bulan Syawwal....". Kami bertanya: "Suara apakah, ya Rasulullah?" Beliau menjawab: "Suara keras di pertengahan bulan Ramadhan, pada malam Jum ' at, akan muncul suara keras yang membangunkan orang tidur, menjadikan orang yang berdiri jatuh terduduk, para gadis keluar dari pingitannya, pada malam Jum ' at di tahun terjadinya banyak gempa. Jika kalian telah melaksanakan shalat Subuh pada hari Jum ' at, masuklah kalian ke dalam rumah kalian, tutuplah pintu-pintunya, sumbatlah lubang-lubangnya, dan selimutilah diri kalian, sumbatlah telinga kalian. Jika kalian merasakan adanya suara menggelegar, maka bersujudlah kalian kepada Allah dan ucapkanlah: "Mahasuci Al-Quddus, Mahasuci Al-Quddus, Rabb kami Al-Quddus!", karena barangsiapa melakukan hal itu akan selamat, tetapi barangsiapa yang tidak melakukan hal itu akan binasa".


petikan dari/rujukan lebih : klik sini....


Tuesday, October 20, 2009

sekadar renungan...

salam..
rajen plak aku menge-post kat cnie..
hahaha..
memandangkan ramai individu2 5 azamelon da start bercinta...
aku nak post gak mende nie..
aku dpt artikel nie dari iluvislam.com..

Berikut adalah nasihat-nasihat berguna untuk orang-orang yang bercinta:

1. Janganlah kau membiarkan kemanisan bercinta dihirup sebelum engkau berkahwin dengan 'si dia'.

2. Bercintalah kau dengan nya dengan sekadarnya. Kelak mungkin 'si dia' mungkin bukan jodoh untukmu.

3. Jika kau ingin berbahagia seumur hidup, tahanlah dirimu untuk berbahagia sebelum kau berhak menjadi milik 'si dia'.

4. Jika engkau menyintainya, binalah asas perkahwinan dengan tidak melaggar syariatNYA.

5. Kebahagiaan yang kau lihat sebelum berkahwin hanya palsu, yang hakikinya adalah selepas kau diijabkabulkan.

6. Jikalau engkau inginkan pasangan hidupmu yang terbaik untukmu, maka engkaulah yang patut menjadi yang terbaik dahulu.

7. Membina keserasian sebelum berkahwin bukanlah dengan cara ber'dating', cukuplah sekadar engkau tahu apa yang perlu kau tahu.

8. Bercintalah untuk mencapai cintaNYA.

9. Jika engkau masih belum bercinta, tahanlah dirimu untuk bercinta sehingga yakin cinta tersebut membawamu ke gerbang perkahwinan.

10. Jangan biarkan nafsumu dengan cinta yang tidak diterima disisi ALLAH, kelak ALLAH akan tarik kebahagian darimu.

Setiap nasihat ini mungkin tidak relevan kepada seseorang. Mungkin ia juga relevan kepada seseorang yang lain.

p/s..
sekadar copy paste pandai la..hehe..

salam..

Jgn Majok2 eh,,...

salam..
ceyh nadia..
dulik aa ko yg ke 100 ke..
post nie ke 101...
lalala..

to: Norrela bte Jalalussayuti

Epy burfday ke 18...

ucapan:..
-sedar dri anda da tua..
-kawen t ajak sume..
-ko pakai adat perpatih ke kawen??huhu..

as simple as me..
coremand..

salam..

Saturday, October 17, 2009

THE BATTLE HAS BEGIN!!!

yo...
pehal blog ni tbe2 cm snyap je???
xkn sume dh fly kot...
hahahha...
men2 je....
so, tpakse r ak troskn aktviti mncpup ak...
hehhehe....

pas cti rye 2mggu, kne r blek shah alam...
n kt sni r sumenye brmula....
AKU DAH MASOK SEM2!!!!!!
dgo cm mnarik je....
tp the fact is motto taihen desu(mkin mncabar)....
klo dlu, blajo jpon cm bdk2 sk rndah, skang dh um msok mnengah rndah....
sbjek2 sci yg dlu blajo in english pon skang sume dlam jpon...
huhuhuuhhu....
klo xprepare awl2 mmg mlopong r dlam klas....
yg ak stil xpuas ati skang ak lom pnah dpat manten(full mark) mse test jpon....
sdey gle r....
cti rye 2 mggu dh ilangkn igtan ak kt kanji, bunpo n watever r psal jpon...
mmg blur abes r....
ha, lpe nk ckap...
sem2 ni plak, ade ke dorg vote ak jd PKT lg....
adus...
xde jwatan len ke utk ak slaen dpd jwatan tu...
tp, papepon, ok r cz ak mmg ske mrayap(sbenarnye blari)...

ok, lg 1....
bnde yg gmbak utk bdk2 jad mse sem2 ni sure r bwat ROBOT....
ktorang nye ROBOCON TAIKAI insyaALLAH hjung bln 1 taon dpan....
tp dh start progress r mulai mggu dpan....
gle pnat+pening+serabut=robot....
papepon, kte bkal engineer kn...
so, kne r sahut cbran....
I CAN DO IT!!!
hahahahha...
tbe2 smangat plak....
k, kt bwah ni ade gmbo cth rbot yg ktorang kne bwat(ni senpai taon lpas nye sbebarnye)....



ha, sblum tlewat...
ak nk wish hepi deepavali trutamanya utk choy n musang(npe mreka???)yg mrayaknnya...
hehehe...


Wednesday, October 14, 2009

BuLLet ThroUgH My hEad..

- Happy BUrfDay -

to:

Muhammad Nurhafiz.


Saturday, October 3, 2009

HAPPY BELATED BIRTHDAY TO STOMPEL!!!


salam
haha
aq un baru diberitahu oleh medeq
ttg besday mamat arab nih
huhu
jgn marah aaaaaaaaa
huhu
slamt ari tua wat stompel
aka syed mohamad bin syed ape ekh??
haha aq lupe r name ko stompel
sowy k
huhu
k ah
xlupe gak wat sume yg aq lupe nak wish
act xigt r bday kowg sume
em
k la
till next post
daaaaaa

Thursday, September 17, 2009

aku,die,kamu,kami dan raye..?

Assalamualaikum..
ceyh..nadia da post dlu da..
aku bru je igt nak post dlu..xpe...
kat cnie aku nak tujukan kpd~

kepada pembaca setia behlog ini,
org yg tidak sengaja terbaca,
ataupun
org yg xtau cemane ley jmp page nie..
saya ngan rase rendah dri lagi kerdil..nak ucap:~

"SELAMAT HARI RAYEEEEEEEEE"

minta maap byk2..jika ade tersilap n salah..sesungguhnye kesalahan itu dari diri aku yg lemah ini..apakan daya..aku nie..insan byse saje..kepada yg slalu kne bahan ngan aku,(mad,punat,budu,nadia,shello,nina,robin n etc~~) aku minta maap byk2..
hahaha..aku tau aku byk wat salah..
aku suke nganjing org doe..kalo xnganjing, sah..org tu bukan aku..kecuali la aku tetibe da brubah ke..
sbb insyi slalu ckp 'man changes as de time fly'..ye ke??
huhu..agaknye..sbb kte akan brubah menjadi lebih matang dri hari ke hari..
kte blajar utk mngenal bende2 baru..bende2 yg xpernah terfikir pada 10 tahun yg lepas..bende yg xterlintas di akal fikiran..perkara yg xpernah terdetik didalam hati..

kadang2 kte xperasan ape yg kte buat itu mende yg slh..sbb,kte xckop bijak utk mengadili dri sendri..org laen yg akan menghakimi dri kte..itulah ibarat 'kau adalah aku,aku adalah dirimu'..(bukan ayat cintan ekh)..jika ade salah silap,tegur la dengan cara yg berhemah..(tapi post pasal pmpuan kat bwh aku xnak delete ea,.biar ape org kate..hehehe)..skadar renungan bersama..

aku terpaksa wish awal2 sbb aku pasni da tros g uia..
da xde nak on9 ag..
aiseyh..
aku ade exam aa..parah gak pointer kne maintain..aku nie dak mane je..
xde otak yg brilliant..rase kerdil dpt msk kelas azam nie..aku struggle siang n malam..padahal xpena target pown nak msk kelas nie..

dengan rase rendah dri,aku susun bukan sepuluh..tapi due puluh jari mintak ampun..

...'hablu minallah,hablu minannas'...

aku tau sume da nak exam da naek raye nie..so,

-SELAMAT MENJAWAB PEPERIKSAAN NGAN CEMERLANG-
(utp da lepas da pekse)

raye jemput la dtg ke rumah aku..tapi aku ade afta 2oct la..
add:
2,jln pulai perdana 3/8,
tmn sri pulai perdana,
81110 kangkar pulai,
johor.



Kepada JIEJA: selamat melangkah ke alam 18 tahun pada 15/9 yg lalu!!!
(sorg lagi da tue)..
aku tau ko myb jarang bukak behlog nie..
tapi..ngee..aku wish gak!

n..korg ley hubungi aku kat no celcom!aku da wat sim bru da..no hal la..insyaAllah yg tenga sunyi uw aku layan la..

Assalamualaikum..

P/S:
1. sape bleyh tukar lagu behlog nie jadi lagu raye?? ^^
2. sape ade duet lebih biasiswa uw,nak bg duet raye,jgn segan2..kecik tapak tgn..nyiru sye tadahkan..bagi2 la..ngee~~(yg da xtau nak wat ape ngan duet biasiswa)..!

AKU N BALEK RAYE....

hahahahha..
bru bg post pnjg2, ak ttap nk pos lg.....

ptotnye, smalam lg ak dh blek...
tp dsbabkan excited nk blek rye tnpa tgok jdual, ak trbeli tiket lmbat shari...
xkn r nk burn cmtu je....
so redha je r....

ak nk blek mlm ni(bas kol 11.20).....
tp nmpaknye cm kne kuar awl je...
jln2 dh jam cz wrga kota dh mlekn pjalanan blek kg...
huhuhuhuuhu...
dh dok jaoh ni bru r rse cm prantau....
syahdu gle dgo lagu slam prantau....
ah, sdh...mle mrepek lg....

juz wanna say...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI to warga AZAMELON sekalian....
ak as ur ex-assistant class monitor, nk mintak maap andai ade slah silap, tkasar bhsa o trlbeh tkurang mse jd PKT dlu....
korg ttap da best r.....
rndu korg....
so, 0-0 yek...

rye nnt jmpot2 r dtg umah ak....
rse2 jaoh, bg je duet rye gne pos laju...
hak3(mrapu).....

k, tu je nk ckap....
blek rye ni xtau r ble bleh on9...
kt umah line xelok(bese r, umh kmpg)....
so, spe2 yg smpat on9 jgn lpe update yek.....
k, salam aidilfitri dr org jaoh(bjet dh de kt jpon je).....

p/s: ak dh upload gmbo azam kt fb...rjin2 r komen yek...

special week....



lbeh krg sblan bdk2 jad ade spesel week...
klo utk u1 n u2, dorg pggil short sem...
klo, short sem, mmg r wktu yg sgt pnat
utk senpai2(snior) cz dorg kne stdy gle2, then abes short sem ade exam yg wjib llus...
klo fail, almt ssia r kne tndang....
tp, 4 bdk2 mtrx yg bru nk knal
dnia sci in jpnese, ktorang kne r plak blajo term2 sci dlam bhsa jpon...
agk pning kpala r cz kanji dh mkin mrapu...
dh r bnyak lom blajo lg....
papepon, isshokenme, ganbarimasune....

ak yg excited
kanji ku lawa

kbtulan short sem taon ni kne plak mse bln pose....
prot mmg r lapo, tp ble kpale dh srabut ngan knji, lapo pon ilang....

mmg btol r org ckap...
bln pose ni bln mgawal nfsu...
mcm2 nfsu r kne kwal....
trutamanye nfsu nk bli mknan kt bzar n nfsu nk bli bju rye....
mmg gle r...

mle2 mls gak nk lyan bnda2 tu sume....
mggu ptama n ke2 mmg jimat r duet....
buka pon mkn iftar kt surau, then tapau moreh...
mmg xkuar duet r...
msok je mggu ke3, godaan mken kuat...
membe1:wei, jom g PAS.
membe2:wei, g SOGO r best...nga bnyak sale skrg
membe3:wei, pe brg.bek g SUNWAY.klo x pon MID.bru r best.
last2 ak dcide nk join dorg g SOGO.....
mmg pnat gle.....
1 ari sntuk pusing dlm SOGO...
org rmai mmg xbleh ckap r...
sale mmg nga gle2 r mse tu...
smpai TBP lbeh krg kol 3.30, then dorg ajk g bazar plak pas asar...
ak lyan je r...
kbtulan plak aritu ak sorg je kt umah, so kne r prepare mkn utk buka, moreh n sahur tros...
kre pakej r....

esoknye(ahad) x kuar mne2 pon....
ingtkan ckup r skali kuar...
tbe2 ari isnin dorg ajk g bazar lg...
ak lyan je...
tbe2 pkcik tksi tu psyco jgn g bzar kt giant S13 cz ssak gle...
so, ktorang pon g r bzar kt S17(dkat2 ngan intec)...
dh r pkai mmg slekeh gle aritu(trek, tshirt, slipar jmban)...
lyan je r, seb bek x jmpe membe, klo x bwat sgan je....

slasa plak tbe2 mira col ajk buka sme2...
ble dh bncg2 ngan cek woz, ktorang dcide nk g uitm cz kt sne kn bnyak tmpat mkn....
so, btolak r dpd tbp kol 3.30......
msalahnye, ak tsalah info....
ptotnye msok ikot pntu blakang, tp ktorang msok lalu pntu dpan...
ni r dialog ak ngan pak guard....
ak:pk cik, klo nk g kolej mwar lalu mne??
PG1:adk nk g klj mwar ke???jaoh tu dik.kne amek tksi o bas..
ak:(smbil jling kt moto PG n pk xrti2 ke nk bg pnjm moto)yeke???jaoh sgt ke???klo jln kaki rse2 dlam bpe mnit???
PG2:eh, jaooooh dik..lbih 1/2 jam.silap2 adk buka tgah jln plak....

peh, mmg hiperbola gle r...
pdahal ak jlan xsmpai pon 15 mnit(sngal tol)...
tp, srius pjlanan agk xtreme r...
ye r, kt unisel mne de kete bnyak2...
nk sberang jlan pon ssh...
cek woz sket je lg nk kne lggar(seb bek umo pnjg)....
then, bjya gak smpai kolej mwar.....
lepak2 blik jihan, dlam kol 6 ktorang mnapak r g S7 cri kdai mkn....
nga cri2, jmpe r rstoran sup utara....
cm mnarik je, msok r....
tgok2 sume mja dh rserved...
ak pon ngan mke xmlu tros je tnye ngan plyan...
ak:bang, xkn xde mja lbeh kot.????
plyan1:oh, ade2 jap lg ktorang kuarkn mja tmbhan....
then, pas book mja, ktorang pon cdang nk g bzar...
pastu ade r 1 insiden yg ak rse ssh nk jmpe kt tmpat len...
plyan2:dik, nk g bzar ke????
ak:ye kot.npe??
plyan 2:xde r, klo nk g bzar nk mintak tlong bli.......ad
k nk g bzar mne???yg kt sni o kt ujung jlan tu???
ak:mne lg bes n mne lg dkat???
plyan2:klo bes, bzar kt ujung tu r, tp klo nk dkat, blkg ni ade bzar...
ak:(dh pnat bjlan)nk g yg dkat je r.dh xlrat r nk jlan.nk mntak tlong bli pe???
plyan2:nk air soya r.soya pnas tau.(smbil bg rm2)klo lbeh amek r...
ak:ok.
plyan2:bli air soya bso tau, yg rm2....

cbe korg pk...
xke bengong nmenye...
xpnah ak jmpe plyan mintak tlong customer bli brang..
dh r swoh keep da change, pdahal sure2 r xde baki....
ntah pape je....
tp yg ciannye, bzar yg ktorang g tu kcik je, n xde plak air soya pnas...
cian r org tu mgidam air soya pnas bwat bukak pose....

mke bhagia gle bru pas buka

ari rbu bdk2 mtrx dh rmai blek cz ktorang dh abes klas....
tp ade je bdk2 yg blek ari kamis, jumat o sbtu(tmasuk r ak n cek woz)...
so, utk ilangkn bosn dom umh sorg2. cek woz pon ajk r lepak sunway(knon2 nk men ice skating)....
so, ktorang pon btolak r pas asar....
zannen gle, mse ktorg nk kuar tbe2 ujan plak....
mlas r nk col tksi, ak n cek woz pon redah je r....
mkin lme mken lbat plak...
smpai2 stesen ktm, baju mmg abes bsah r....
ak yg kbasahan

pastu, tren plak kandas, so kne r tggu tren kol6....
nk jdkn cte, mse tu wktu puncak, mmg tren pdat cm tin sardin....
ktorang yg mlas nk tggu msok r gak...
mmg sekse gle mse tu dhimpit di klangan bangla2....
ak smpat msok, tp cek woz ttinggal, so, nk xnk kne r trun blek....
so, kne r tggu lg....bngang tol...
seb bek tren lg 1 ksong, slesa sket...
then, smpai subang, tggu bas xsmpai2....
tgok jam dh kol 6.30(pk2 cm xsmpat je nk buka kt sunway)....
then, ktorang pon dcide nk buka kt subang parade(mkn kfc je)....
seb bek smpat dpat mkanan sblom buka...
pas smayang, troskan r pjalanan g sunway...
smpai2 sunway, tros r g tmpat skate...
cek woz mmg kcewa gle r....
cleaning in progress r plak....
cek woz mmg kcewa gle r....
then, g plak boling....
dh elok2 ade ksong, membe xnk join r plak...
last2 join dorg g shoping...
lyan je r(seb bek jmpe kueh rye murah)....
dh puas poya2 kt sunway, kol 10 grak blek r....
pjalanan ble alhamdulilah smooth je r...
smpai tbp dlam kol11.30(pnat gle)....
smpai2 tros on9......
pastu, dsbabkan pnat yg tramat...
xbleh tdo....
last2 kol 11 pg td bru bleh tdo...
mmg gle r.....
k, tu je nk cte....
trpanjang plak bebel...